Wednesday, December 29, 2010

Malaysia claim first title!











we win we win! congratulations to malaysia team! Malaysia lifted our maiden 2010 AFF Suzuki Cup after beating Indonesia 4-2 on aggregate in the final.





Monday, December 27, 2010

laser punca kekalahan!

ptot r time neh dy lepas bnyk goal!


korg y men laser! grrr!

kegeraman!

melastik si ulat buku! :)





study study study! new sem da menjelang tiba! :) 
list subjects for this sem :

  1. Engineering Economics
  2. Technology Entrepreneurship & *IPR
  3. Introduction to Manufacting Technology
  4. Managing Engineering and Technology
subjects elektif xdaftar lagi.adehh dengar2 cam banyak kelas penuh dah. hurm. btw timing lecture sem ni sangat best! sume class kol 12pm. bley improve attendance sem neh. hopefully-lah :P friday cuti.hehehe so makin salu la visit penang :P



island bridge is falling down :) 

nasib kaum lelaki :P


Lelaki hensem versus Lelaki tak hensem



Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam
pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg
diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero
filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang
diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan
tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok
saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh
kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus
menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya
ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang
begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to
cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan
ni?





for category sedang-sedang sje, berhati-hatilah ahahaha :D

penyakit bintang! :D

Atas saranan doktor, Mamat dihantar untuk berubat di USA kerana penyakitnya yang agak kritikal. Sesampainya di Hospital New York, Mamat dibawa ke bilik bedah dan dipasangkan tiub getah kiri dan kanan.

Beberapa jam kemudian, seorang pesakit dari UK yang kelihatannya lebih parah dibawa masuk dan diletak bersebelahan katil si Mamat. Si Mat Saleh ini walaupun kelihatannya lemah, dia masih mencuba untuk berkomunikasi dengan Mamat. Dia mengangkat tangannya dengan susah payah dan berkata: "United Kingdom..."

Mamat yang juga sedang lemah, menjawab: "Malaysian..."

Setelah itu dua-duanya pengsan karena keletihan. Beberapa jam kemudian mereka kembali sedar dan cuba berkomunikasi lagi.

Si Mat Saleh berkata dengan lemah: "James...". Dijawab dengan susah payah oleh Mamat: "Mamat...".

Habis itu mereka pengsan lagi. Beberapa jam kemudian setelah sedar, mereka berdua masih mencuba melanjutkan percakapannya. "Birmingham..." kata si Mat Saleh.

Dijawab Mamat: "Kuala Kangsar...". Pengsan lagi.


Tak lama kemudian mereka sedar dan masih mencuba untuk berbual. Si Mat Saleh yang sudah hampir kehabisan nafas berkata: "Cancer..."


Dan dengan sisa-sisa nafas yang ada Mamat menyahut: "Capricorn...!"

wahai jelita :)




xsaba maw jmpe my sayang next week! :)




di kejar zombie masa!



tired tired! today, at 8 am da bgn da. get ready ol da things and wait for my friend,yap to pick me up. around 9 am, he arrived. pagi pagi da kne naek bukit! really sejuk meh. plus, i forget to wear sweater. lol. first mission, pegi skolah abdullah munshyi. i dont remember the skewl name actually :P tula,org suh dapat 5a g dpt 4a,kn da bnyk kje!-ayt marah ble nak kne g sne dlu hehehe after amek borg tukau skewl, ktrg leave the skewl and went to roadwalk. breakfast! :) then we take a brief walk in the market. just to cuci-cuci mate :P. many things sold there. if u've been there once, u'll be amaze of the things they sold there. haha you can even jmpa toilet bowl there.u dont believe me? ask penang people :) syakiera, ask nazya. haha panas panas! da abes sweating satu badan, ktrg g jeti.around 11am cmtu. naek ferry smpai la stesen bus. da 12.45 am. my ticket plak kol 1.00 pm. oh my gosh! i'll be late for evening lecture! the bus departure and i arrived at simpang 4 at 3 something pm. b3 nset plak empty plak. so nak x nak, i've to walk to hostel.hurm :( bru nak kol abah suh amek :( smpai depan pntu umah, nmpak sai da lari lari kejau bus. alamak! da lambat! igtkan pak cik driver da drift g muhibah tapi lambat plak dy this time.haha sempat gak g kuliah hari neh :) pengajarannye, if our niat tu btol, insyaAllah god will help us. believe me :)




Sunday, December 26, 2010

Phuket versus Genting

fuhhhh!

cam penang jek :P

besh nye if bley naek kapal layar tuuu!


oh pening! pening! which one should i go? nk celebrate new year kt ne neh? :( phuket or genting? phuket cam best jek.view pon best.i never been there before. nak gak tgk tempat org. Genting da pena g dah.adoi..mne 1 neh.



tergantung-gantung :P

best best!

sejukkk
this is more like beach vs theme park ahaha must decide quickly. my friends are waiting for my answer. fuh~ think azeri think!

Final Malaysia-Indonesia!!



Goallll! Goall!! Goalll!! it was fantastic for malaysia tonite! 3-0 make our team more tough before facing indonesia next wednesday. although indonesian pointing laser to draw our player attention, we still win! :) hey, thats will not weaken our player-lah! but i think we can get more goals if the referree give penalty to our team.seriously, that should be penalty! the goalkeeper was putting an act after he grab our player leg.s**t! anyway gudluck malaysia for the next match! :) watch our team play :)

proud to be malaysian :)

Friday, December 24, 2010

Dr Mahathir top 3 dibenci zionis!





this show that zionis is cuak gn Dr Mahathir. cayalah! :) there's diff between dibenci and disukai okayy :) no more comment.hee :)
rndu lah!!



dala malam ni xdapat msg.fb wat hal.kredit plak abes :( i miss you i miss you! :(

hoo hooo hoooo :)

Merry Christmas and Happy Holiday everyone! :)

top 10 tekan tekan si internet 2010 :)

johan:kes kebocoran telaga minyak British Petroleum (BP) di Amerika Syarikat (AS), insiden terburuk di AS
naib johan: world cup 2010
pemenang pinggat gangsa :Hannah Montana, Miley Cyrus- ekoran berita buruk mengenainya, terutama melalui video lucah untuk lagunya Who Owns My Heart yang dikecam oleh organisasi keluarga sebagai tidak senonoh.


Thursday, December 23, 2010

STAR no1 again!! :)

result pmr da kua!smlm star masuk tv da :P proud proud! cayalah starian!



Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR) di Ipoh, muncul sekolah terbaik di Perak dalam peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) apabila 88 calon dari sekolah itu mendapat 8A, sekaligus mengekalkan kedudukan itu bagi tiga tahun berturut-turut.
Pengetuanya, Abdul Hashim Abdul Karim, berkata seramai 105 calon menduduki peperiksaan itu dan keputusan tahun ini menunjukkan peningkatan 4.73 peratus berbanding tahun sebelumnya.

for more info click here :)

Wednesday, December 22, 2010

hurm.







































then, what should i do? tell me.

just for you :)





Hanya pada mu
Ku serahkan segalanya
Kau bertakhta di nurani
Anggun cinta mu abadi
Hanya pada mu
Pertama dan yang terakhir
Pohon cinta ku merendang
Disirami kasih suci

Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira
Hampir ku terlena dalam belaian mu
Cinta mu selembut sutera menjadi saksi kasih ku
Tiada dua hanyalah satu kau yang ku cintai
Sekelumit cinta sekurun kerinduan
Ku rempuhi ranjau duka
Membara sehangat api
Terhapus sepi di hati ku
Seulas bibir mu kelu tidak berkata
Namun ada sesuatu
Nurbisa dari mata mu
Terpancar cinta yang sejati
Awan yang berarak saujana membiru
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku
Menjadi hamparan cinta suci
Sometimes two people need to step apart
and make a space between
that each might see the other anew,
in a glance across a room
or silhouetted against the moon.

tips-tips memujuk yang sgt berkesan :P

Berikut adalah beberapa tips dan petua untuk lelaki memujuk awek atau teman wanita yang sedang merajuk. Merajuk adalah salah satu sifat yang memang ada pada setiap wanita. sebagai lelaki, ANDA perlu tahu teknik dan taktik yang sesuai ketika menghadapi situasi itu. Keberkesanan tips dan petua ini adalah tidak dapat disahkan oleh mana2 pakar sakit tuan atau sakit puan. Ianya bergantung kepada banyak faktor, antaranya tahap merajuk, tahap ketampanan anda dan juga munGkin kandungan hormon dalam badan.
So, penggunaan tips dan petua ini tidak dijamin keberkesanannya. 
MARI LIHAT..


1. Bila awek mula mengamuk baling-baling barang..
- Cuba anda sambut apa yang dia baling. Inilah masanya anda nak tunjuk kepantasan dan kehebatan menjadi goal keeper. Tidak sia-sia selalu jadi keeper masa main futsal

2. Bile awek mula menjerit tak pasal-pasal menengking, membebel tanpa henti
- Anda menyanyilah sekuat hati dengan penuh perasaan mengikut melodi sebenar penyanyi asal. Inilah masanya untuk anda menunjukkan suara anda sehebat Faizal Tahir,Tomok atau pun Black (Mentor)

3. Bile awek anda tenung macam nak telan (garang arh konon!)
- Anda senyum jek pandang si dia! Inilah masenya anda tunjuk betapa comelnyer muka anda ketika senyum!

4. Bile awek anda ambil semua barang2 dia ala2 nak lari dari rumah.
- Tolonglah kemaskan barang² dia bersama-sama. Ambil semua barang² dia masukkan dalam plastik sampah kaler itam tuh. Inilah masanya untuk anda tunjuk betapa rajinnya, ringan tulang dan mempunyai semangat bergotong royong serta suka bantu membantu.

5. Bile awek menangis akibat terlalu marah dan sakit hati hingga mengalirkan airmata
- Anda ketawalah berdekah² hingga terguling². Inilah masanya untuk anda buktikan bahawa anda sedang berusaha membuatkan si dia gembira ketika dia sedang berduka, sedih Dan terluka!

Selamat mencuba dan semoga berjaya :P

uhuk uhuk :(

dear my maya,


sy syg dy :)
im sory.i know i asek ulang neh jek tapi nak wat cmne.ni je y i taw :( sweet2 things nak cakap kt u or nak pujok u i tatau la dear :( i miss u, i miss u :(





from, adam. :P

selamat bkerja :P

my bro y pegang gitar tuh.




hah.dy jadi baker kot :P

hahaha pagi pagi da kne bangun.siap siap g tgu bas.hah!bru ko taw cmne rasenye g kje!hahaha okay okay. actually my bro.afiezy azaman aka eg da start kje.da abes spm la ktekan.dy kje kat jco donut kt queensbay,penang. tula.kje jaoh2 kn da kne bgn awl2.org suh kje kat 7e dpn umah xnak.hehehe pape pon, nnt dapat gaji jgn lpe abg ko yang baek neh :P

gumbira! :)

yess!!
bukak fb tadi.taw2 je result da kua.xde sape pon gtaw ak.cess! terketar2 bukak portal tadi.result alhamdullah okey :) cukup2 makan je :) sronok sronok! :D thanx to en. suffian sme coz bg sy A ntok communication skill.hehehe now tinggal nak settle kan daftar subject je neh.adoyay! anyone? help2! :( dala ponteng klas je neh.mgu depan da taubat.so kne g klas.hehehe kawan2 cmne result korg??

Tuesday, December 21, 2010

cerita bas terbalik!

cepat cepat!
fuhh bkecai!           



          
terbalik       




haih.bas terbalik lagi! macam2.langgar sne langgar sini. nak naek bas pon da macam takot2.tapi nak wat cmne, bas nadi pengakutan rakyat.chewahh! :P back to the topic, slalunye yang akn dslhkn drver la.spe lagi? xkn la penumpang plak.punca utamanya slalu kte dengar driver bawak laju sangat or drver ngantok.as penumpang, kte bley tegor drver tu if dy bwk laju sgt. so masing2 ad responsibility. sekarang 27 maut. next time maybe nyawa kte y melayang plak. spe taw kn? :)


IPOH 20 Dis. – Percutian sekumpulan 35 pelancong warga Thailand ke pusat peranginan Cameron Highlands, Pahang bertukar menjadi tragedi apabila 25 daripada mereka maut manakala 10 lagi parah dalam nahas yang disifatkan terburuk dalam sejarah kemalangan membabitkan bas ekspres di negara ini..
 for more information click here,
Utusan Malaysia Online - Berita Utama

Willow Smith - Whip My Hair




  budak kecik neh mang best! :)

malangnye hari neh :(

tadi try minx biasiswa penang.dari jaoh ktrg nek moto smpai kt jeti tuh skali dy cakap dah tutup la plak.bulan 10 paling last pon nk anta borang.adehh if nk jgk bley dapat 2012.tu pon bulan 5.asenye da abes blajau da.so last2 ktrg pon blk la.otw nk balik carik air soya or tebu.sume kedai xjual plak.haih last2 dpt gak,tapi xsedap.xsedap jawabnye ktrg campak la kt longkang hahaha smpai Balik Pulau bru dapat bli air tebu fresh2.haih jaoh2 jln kt cnie bru dapat yang best.malang malang :(

Monday, December 20, 2010

azeri language :P

Azerbaijani or Azeri  or Torki (Az…ôrbaycanca, Az…ôrbaycan dili) is a language belonging to the Turkic language family, spoken in southwestern Asia, primarily in Azerbaijan and northwestern Iran. Azerbaijani is member of the Oghuz branch of the Turkic languages and is closely related to Turkish, Qashqai and Turkmen.


see, i've my own people :P
                                                                                                                                 p/s: huni,jgn jeles :P

Taman Negara Pulau Pinang :)

sy rase tmpt neh mnrk.ase cm nk g camping kt cnie.spe maw join?? :)






Friday, December 17, 2010

nak maen basket!!! wuwuwu! :(

Basketball is like photography, if you don't focus, all you have is the negative.

The only difference between a good shot and a bad shot is if it goes in or not

layup :)



dribble



rndu nk maen gn korg :(

open perlis :)